20 Ekim 2015 - 1406 Okunma

2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelerden bir tanesi olan Safranbolu Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen “Hüneri Ellerde Yöresel Değerler” isimli projemiz, gerekli sözleşme prosedürlerinin tamamlanmasının ardından faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında üretilecek olan, yöresel değerlerimizin sergilenerek pazarlanabilmesi için bir Yöresel Değerler Pazarı oluşturularak açılışı yapıldı. Böylelikle Safranbolu’ya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Safranbolu Belediyesi tarafından yöresel ürünlerin sunulabileceği bir Pazar yeri kazandırılmış oldu.

 

Projenin bundan sonraki çalışmaları ile Safranbolu’da deri dikimi atölyesi kurularak gerekli makine ekipmanların alımı sağlanacak, atölyede 10 bayan ve 10 genç olmak üzere 20 kursiyere 4 ay boyunca toplam 510 saat saraçlık ve sayacılık eğitimi verilecek ve mesleki yeterlilik kazanmaları sağlanacaktır. Verilecek eğitimler kapsamında 3 kursiyer, Safranbolu Belediyesi bünyesinde saraçlık ve sayacılık alanında hediyelik eşya üretimi üzerinde çalışmalarını devam ettirebilmeleri amacıyla istihdam edilecektir. Ayrıca açılan Yöresel Ürünler Pazarı’nda Safranbolu ilçesinde saraçlık ve sayacılık alanında üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi sağlanacaktır.

 

16 Eylül 2015 yılında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Safranbolu Belediyesi arasında imzalanan destek sözleşmesi ile başlayan projemiz kapsamında yöresel ürünlerimizden olan saraçlık ve sayacılık alanındaki faaliyetler 17.06.2016 tarihinde sona erecek, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında bu yöresel değerimizin korunması için gerekli faaliyetlere devam edilecektir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et