29 Haziran 2017 - 2178 Okunma

2016 yılında yapılan bilimsel incelemeler sonucunda 4112 yaşında olduğu tespit edilen Porsuk Ağacı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının daha önce BAKKA Bülten 7. Sayısında yer verdiği Porsuk Ağacının bir turizm değeri olarak algılanması ve bölgeye daha fazla ziyaretçi çekilebilmesi amacıyla yürüttüğü tanıtım ve reklam çalışmalarının etkisi ortaya çıkmaya başlamıştır.

Yaklaşık 750 Bin takipçisi bulunan Lübnanlı sosyal medya fenomeni Salah Chatah daha önce internet aracılığıyla haberdar olduğu Porsuk Ağacı ile ilgili bir video hazırlamış ve sosyal medya hesaplarından Porsuk Ağacının tanıtımını gerçekleştirmiştir. Salah, Porsuk Ağacını yakından görmek, hakkında daha fazla bilgi alabilmek, fotoğraf ve video çekimleri yapabilmek amacıyla Ajansımızla iletişime geçmiş ve Ajansımız da bu talebi memnuniyetle karşılayarak Salah Chatah’ı bölgemize davet etmiş ve ağırlamıştır. Salah’ın Zonguldak’a gelmesiyle birlikte BAKKA ve Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü arasında işbirliği gerçekleştirilerek Porsuk Ağacına bir gezi programı düzenlenmiştir. Ziyaret sırasında Salah tarafından çekilen fotoğraflar ve videolar anlık olarak paylaşılarak Porsuk Ağacının sosyal medya aracılığıyla tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Salah'ın paylaştığı görseller

BAKKA Bülten 7. Sayı Porsuk Ağacı Haberi | Sayfa 48-49

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et