14 Nisan 2015 - 1552 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 12. Kalkınma Kurulu toplantısı ve Bartın I. Sektörel Kalkınma Paneli 10 Nisan 2015 Cuma günü saat 09:30'da Bartın Halk Eğitim Salonunda gerçekleştirilmiştir. 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk TEZEL’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan KAPLAN, Bartın Milletvekili Yılmaz TUNÇ ve Bartın Valisi Seyfettin AZİZOĞLU tarafından yapılan konuşmalarda ilin ve bölgemizin kalkınmasına yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsedilmiştir.   Konuşmacılar Bartın  I. Sektörel Kalkınma Sempozyumu ile başlayan, Bartın I. Sektörel Kalkınma Paneli  ve Kalkınma Kurulu’yla üç gündür devam eden etkinliklerde kurumlar arası işbirliğinin önemine değinerek bu çalışmaların ilin ve bölgenin kalkınmasına katkısından bahsederek  benzer faaliyetlerin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini belirtmiştir.  Bu çerçevede konuşmacılar tarafından organizasyonda yer alan Bartın Üniversitesi,  Bartın TSO ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı çalışanlarına da teşekkür edilmiştir. 

 

Toplantının devamında, BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN moderatörlüğünde düzenlenen panelde dört sektörde sunumlar gerçekleştirilmiştir;

 

-     Kalkınma Bakanlığı uzmanlarından Dr. Yurdakul SAÇLI tarafından “Tarım”,  

-     Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ar-Ge Departmanı uzmanı Fatih GÖNÜL tarafından “Turizm”,

-     Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN tarafından “Lojistik” ve

-     Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR tarafından “Sanayi”

 

BAKKA Kalkınma Kurulu üyeleri, kamu kurumu yetkilileri, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcileri tarafından yoğun katılım ve ilgiyle takip edilen panelin son bölümünde izleyicilerin bölgemizdeki tarım, turizm, lojistik ve sanayi konularındaki soruları panelistler tarafından cevaplandırılmıştır. Panel sonunda panelistlere teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Toplantı sonunda 13. Kalkınma Kurulu tarihi 21 Ekim 2015 Çarşamba olarak belirlenmiş, toplantının Karabük'te Ajans tarafından üyelere sonradan bildirilecek bir salonda yapılması kararlaştırılmıştır. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et