06 Nisan 2015 - 1509 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi tarafından AKDAN Danışmanlık ile iş birliği içerisinde hazırlanacak olan “Zonguldak Havaalanı Talep Araştırması” ile Zonguldak Havaalanı’nın uçuş kapasitesinin artırılması amacıyla; talep analizinin gerçekleştirilmesi, ekonomik verimliliğinin yapılması ve somut politika önceliklerinin belirlenerek, mevcut destinasyonun çeşitlendirilmesine yönelik araştırma çalışması yapılacaktır.

 

Çalışma kapsamında, havaalanının hinterlandında bulunan Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri kapsamında; otobüs terminallerindeki yolcular, üniversite öğrencileri, iş dünyasında faaliyet gösteren şirketlerin sahipleri, kamu ve özel sektörde çalışanlar olmak üzere, toplam 2 bin 400 adet anket yapılacaktır. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Akdan Danışmanlık Firması’nın işbirliğinde 4 ayda tamamlanacak olan anket çalışmasının sonuçlarının Ağustos ayı içerisinde kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır.

 

Anket sonuçları doğrultusunda yurt içinde uçuş talep edilen iller için iç hat uçuşları ve yurt dışında potansiyel arz eden dış hat uçuşları için yeni destinasyonlar belirlenecek, bu doğrultuda havayolu şirketleri ile görüşmeler yapılacaktır.

Ayrıca araştırma tamamlandığında, Türkiye'nin en büyük entegre yatırım projelerinden biri olan Filyos Projesi’ne yönelik olarak, proje-havaalanı ilişkinin tutarlı bir şekilde incelenmesi de gerçekleştirilmiş olacaktır. Filyos Projesi hayata geçtiğinde, havaalanı kapasitesinin ve imkânlarının ne derece yeterli olduğu, hangi gelişim önceliklerinin ve tedbirlerinin ele alınması gerektiği yapılacak çalışmada ortaya konulacaktır.

 

Valilik makamında Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN’ın başkanlığında gerçekleşen açılış ve bilgilendirme toplantısına; Zonguldak Havaalanı Müdürü Sayın Hasan ÖZŞAHİN, BAKKA Zonguldak Yatırım Desek Ofisi ve AKDAN Danışmanlık yetkilileri katılım sağlamıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et