08 Mayıs 2023 - 372 Okunma

BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karabük Valisi Fuat Gürel ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımı ile toplu imza törenleri gerçekleştirilecektir.

Sözleşme imzası için gereken evraklar şu şekildedir:

1-Başvuru sahibinin sözleşme tarihi itibariyle vadesi dolmuş ve ödenmemiş sosyal sigorta primi olmadığına veya varsa borcunun yapılandırıldığına dair belge. (Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan borç sorgulamaları 5510 sayılı kanunun 90. maddesinin 6. fıkrasına istinaden Türkiye genelinde yapılmalıdır.)

2- Başvuru sahibinin sözleşme tarihi itibariyle vadesi dolmuş ve ödenmemiş vergi borcu olmadığına veya varsa borcunun yapılandırıldığına dair belge (Vergi borcu sorgulamaları, 6183 sayılı kanunun 22A maddesine istinaden Türkiye genelinde yapılmalıdır. Vergiden muaf ise bunu kanıtlayan resmi yazı gerekmektedir.)

3- Başvuru sahibinin sözleşme tarihi itibariyle Ajans/KOSGEB tarafından sağlanacak destek tutarının %3’ü kadar ya da daha fazla bir meblağ için haklarında Haciz İşlemi Bulunmadığına Dair Beyanname (Bu evrak standart şablon olup haber ekindeki form indirilerek doldurulabilir. Destek tutarı olarak bütçe tutarı esas alınmalıdır.)

4- Başvuru sahibinin iflas kaydının bulunmadığına / tasfiye halinde bulunmadığına / konkordato ilan ederek alacaklılar ile anlaşma yapmış olmadığına ve faaliyetlerinin askıya alınmadığına veya bunlarla ilgili bir kovuşturmanın konusu olmadığına dair kayıtlı oldukları odadan temin edecekleri belge

5- KOSGEB veri tabanına kayıtlı olduğuna dair İşletme Sınıfı ve KOBİ Vasfı Belgesi (E-devletten alınabilir.)

6-  Sözleşme bedeli üzerinden hesaplanacak damga vergisinin yatırıldığına dair dekont veya vezne alındısı

Damga vergisi mükellefleri  sözleşme imzası sonrasında Vergi dairesine giderek imzalanmış olan destek sözleşmesini ibraz ederek damga vergisini ödeyip dekontu ajansa teslim edebilecektir. Damga vergisi ödenmemiş olan sözleşmeler KAYS üzerinden onaylanmayacak ve geçerliliği olmayacaktır. Damga vergisi ödemek amacıyla vergi dairelerine, defterdarlıklara ya da mal müdürlüklerine imzalanmış sözleşmeyle başvuru yapılabilir. Damga vergisi ödemesi esnasında esas alınacak olan matrah revize edilmiş sözleşme bütçesi olup bu tutara KAYS üzerinden ulaşılabilir.

Törenlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

BAŞVURU YAPILAN İL

İMZA TÖRENİ TARİHİ VE SAATİ

YER

ZONGULDAK

11 Mayıs 2023 Perşembe – 10:00

BAKKA Hizmet Binası - Zonguldak

KARABÜK

11 Mayıs 2023 Perşembe – 16:00

Karabük Valiliği

BARTIN

12 Mayıs 2023        Cuma – 14:30

Bartın Valiliği

 

Sözleşme imzasından önce imza yetkililerinin kimlik kontrolleri yapılacak olup başvuru sahiplerinin imza törenine gelirken ıslak imzalı noter onaylı imza sirkülerini ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Vekâletname ile sözleşme imzalayacak olan firma temsilcileri, özel olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalamaya yetkilendirildiğine dair vekâletnamenin ıslak imzalı orijinal nüshası ile beraberinde şirketin asıl imza sirkülerinin ıslak imzalı orijinal nüshasını ve vekâlet verilen kişinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Tüm imza sirküleri ve vekâletnameler orijinal ıslak imzalı nüshalar olacak olup yapılan kontrollerin ardından firma temsilcisine teslim edilecektir. Siyah beyaz ya da renkli fotokopi evraklarla kesinlikle sözleşme imzalanmayacaktır.

Sunulan belgelerin gerçeğe aykırı yahut KAYS’ta yer alan bilgi ve belgelerden farklı olması durumunda başvuru sahibiyle sözleşme imzalanmaz.

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et