26 Temmuz 2010 - 2487 Okunma

BAKKA, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektörel Çalıştayı´ nın ikinci ayağını Karabük´ te başarıyla gerçekleştirdi 

 

22 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 14:30´ da Karabük İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´ nda düzenlenen çalıştaya kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarından ve özel sektörden katılımcılar ilgi gösterdi.

Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren´ in BAKKA´ nın çalışmaları hakkında yaptığı kısa bir sunumla açılışını yaptığı çalıştaya, BAKKA uzmanlarından V. İlhan Baykara´ nın sektörün dünyadaki ve ülkemizdeki durumu hakkındaki sunumuyla devam edildi. Sektörün Karabük´ teki durumunu ve pazar potansiyeli hakkındaki öngörülerini de nüfus projeksiyonuna dayalı olarak katılımcılara aktaran Baykara, çalıştayın gerekliliği ve metodolojisi hakkında da küçük bir bilgilendirme yaptıktan sonra kart çalışmasına geçildi.

"Sektörün bölgede yeterince gelişmemesinin nedeni nedir?" sorusuna yanıt aranan çalıştayda üç ana fikir ortaya çıktı. Bu doğrultuda katılımcıların sistematik gruplandırma yöntemiyle üçe ayrıldığı çalıştayda ilk grup, BAKKA uzmanlarından Osman Korkmaz´ ın moderatörlüğünde "Yatırımcı Ruhun Olmaması ve Güç Birliği Yapılamaması"nı tartıştı. İkinci grup, BAKKA uzmanlarından Sakin Eren´ in moderatörlüğünde "Sektörle İlgili Meslek Okullarının Yetersizliği veya İlgisizliği"ni tartışırken, üçüncü grup da yine BAKKA uzmanlarından Abdulmelik Koçin´ in moderatörlüğünde "KİT´ lerin Etkin Oluşu" konusunu tartıştı.

Gerçekleştirilen grup çalışmalarının ardından ajans uzmanlarından Onur Çağlar´ ın hazırladığı KOBİ´ lere yönelik Sektörel Anket Çalışmasına geçildi. Anket çalışmasının ardından çalıştay sona erdi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et