05 Ocak 2016 - 1697 Okunma

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği” projesi Türkiye 3’üncüsü oldu.

BAKKA tarafından 2014 yılının sonunda gerçekleştirilen İnovasyon Ödülleri yarışmasında Toplumsal İnovasyon kategorisinde ödüle layık görülen "Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği" projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar” yarışmasında Türkiye 3’üncüsü oldu.

Tarımsal yayımın öneminin bir kez daha vurgulanması amacıyla düzenlenen yarışmada Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün projesi 1’inci, Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün projesi 2’incilik ödülünü aldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ekonomik ve sosyal projelere verdiği destek ve sonrasında inovasyon temelli çalışmalarının bölgemize ve ülkemize sağladığı katkıyı göstermek açısında alınan ödül oldukça anlamlıdır. Benzer çalışmaların bundan sonra da artarak devam etmesi planlanmaktadır.

Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği Projesi

Proje kapsamında 21 köyden 40 kadın çiftçiye Kaliteli Süt Eldesi, Hayvan Bakım ve Besleme, Sağım Teknikleri, Sütte Hijyen, Süt Sığırlarında Bilinçli İlaç Kullanımı, Zoonoz Hastalıklar ve Korunma Yolları, Temizlik ve Dezenfeksiyon, Yem Bitkileri, Silaj ve Kırsal Sosyoloji gibi konularda eğitim verilerek çiftçilik konusunda ayrıntılı bilgiler edinilmesi sağlandı. Sonrasında ise kadın çiftçilere 40 adet süt sağım makinası ve 40 adet koruyucu kıyafet ve dezenfektan seti dağıtılmıştır.

Projeyle ülkemizde olduğu gibi Bartın’ın temel sorunlarından biri olan AB standartlarına yakın kaliteli çiğ süt üretimi konusunda büyük bir adım atılmıştır. Proje süresince verilen eğitimler sonucu kooperatif ortağı ve birlik üyesi süt üreticileri gerek teknik, gerekse teorik olarak hedeflenen düzeye ulaşarak önemli bir aşama kaydedilmiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et