24 Nisan 2014 - 2613 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulmuş olan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 17. Toplantısı bu kez başkanlar düzeyinde 24 Nisan 2014 tarihinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran ÖZTÜRK, Zonguldak TSO Meclis Başkanı Zafer SAĞLAM, Genel Sekreteri Renda OKAY ve Basın Danışmanı Osman SAV, Bartın TSO Meclis Başkanı Halil ÇELEN, Karabük TSO Genel Sekreteri Cem BİÇEN, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar TETİKER ve Genel Sekreteri Gündüz ACAR, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat SARSIK ve Genel Sekreteri Alper PÜREN, Devrek TSO Meclis Başkanı İlkin TAŞÇI ve Genel Sekreteri Cihat YABAN, Alaplı TSO Başkanı Recep OCAK ve Genel Sekreteri Taner ASLAN, Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer TÜFEKÇİ, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar YILDIRIM, Zonguldak İş Adamları Başkanı Halit DEMİR ve Genel Sekreteri Hasbi UZAN, Ereğli İş Adamları Derneği Başkanı Murat ÇAPAR ve Genel Sekreteri Mehmet ÖZDEMİR, Maden ve Enerji Sanayicileri İş Adamları Derneği Başkanı Ümit VELİOĞLU, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim SEZER ve Müdürü Kemal KURTUL, MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih YILMAZ, Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gürdal DAĞLI, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özgür OKUR, Bartın Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali EREN, Ereğli İş Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Mehmet KADİRCAN ve Müdürü Sefer KÖSE, KGF Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat KICIMAN, BAKKA Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur ÇAĞLAR, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin EREN ve Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mete Kaan NAMAL katılım gösterdi.

 

Toplantı BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN’ın açılış konuşmaları ile başladı. Sayın KABAN, üretim kesimiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Kahvaltı ikramının ardından, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Kurumsal Tanıtım Filmi ve Batı Karadeniz İşbirliği Platformu Tanıtım Filmini gösterimi gerçekleştirildi. BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran ÖZTÜRK, Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun kuruluş amacını, toplantılarını ve platformun desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikleri tanıtan bir sunum gerçekleştirmiş ardından planlanan İhracat Zirvesi hususundaki gelişmeleri katılımcılarla paylaşıldı. İhracat Zirvesi programının içeriği ve zamanlaması hususunda kurumların geri bildirimlerinin alındığı toplantıda bölge ihracatının arttırılabilmesi hususunda ihracat yapmayı düşünen firmaları yönlendirip bilgilendirebilecek bir kurumsal yapının oluşturulması fikri tartışıldı.

 

Tüm üye kurumların kendilerini ve temel faaliyetlerini tanıtmalarının ardından bölgenin temel ekonomik sorunları masaya yatırıldı. Bu kapsamda ÇATES’in özelleştirilmesi süreci, kömür madeninden katma değeri yüksek ürün elde edilebilmesi için yapılan ve yapılabilecek çalışmalar ile KGD Doğrudan Kefalet İşlemi pilot uygulamaları gündeme alındı.

 

Yoğun katılım sağlanan toplantı, ilki gerçekleştirilen Başkanlar Toplantısının 6 ay ila 1 yıl arasında süreler ile tekrarlanması ve BKİP’in 18. Toplantısının Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulus’da BAKKA desteğiyle restore edilen Küre Dağ Evi’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırılarak sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et