01 Ekim 2013 - 1931 Okunma

Zonguldak il merkezindeki planlama çalışmalarını yerinde incelemek ve çeşitli araştırmalar yapmak üzere Zonguldak’a gelen Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrenci ve öğretim görevlileri BAKKA’yı ziyaret ederek bölge hakkında bilgi aldı.

Gazi Üniversitesi akademik heyetine yönelik bilgilendirme toplantısı BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ‘in açılış konuşması ile başladı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın kuruluş gerekçesi, mevzuatı, görevleri ve hizmetleri konusunda kısa bir bilgilendirme yapan Tezel, şehir ve bölge planlama çalışmalarının insanların gündelik yaşantılarına olan katkı ve etkilerini değerlendirdi. Zonguldak il merkezinin imar ve sanayi altyapısının planlanması ve uygulamasında yaşanan sıkıntılara değinen BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, özellikle şehir merkezinde ulaşım konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını belirtti. Kalkınma Ajanslarında uygulanan istihdam imkanları hakkında da bilgi veren Tezel, kişisel niteliklerini artıran şehir ve bölge planlama bölümü mezunlarının Ajansların bünyesinde yer almasının kurumsal çalışmalara olumlu katkı sağlayacağını bildirdi.

Bilgilendirme toplantısı BAKKA Uzmanı Burcu Miranoğlu tarafından yapılan Zonguldak-Bartın-Karabük Bölgesi’nin sosyo-ekonomik durum analizi ve TR 81 Düzey 2 Bölgesi Planı’nın hazırlık aşamaları konulu sunum ile devam etti. BAKKA tarafından hazırlanan 2010-2013 Bölge Planı oluşturma sürecinde yerel paydaşlardan alınan destek ile 2014-2023 Bölge Planının hazırlık çalışmalarının da değerlendirildiği sunum akademik heyet katılımcılarından gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et