02 Ekim 2014 - 2544 Okunma

2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen TR81/14/SOSYAL-99 sözleşme numaralı “Kızılcık ve  Kuşburnu Ovacık’ta Lokuma Dönüşüyor” isimli Ovacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanan proje, faaliyet aşamasına geçmiştir. Faaliyetlerin düzenli bir şekilde kontrolünün sağlanması amacıyla Ajansımız İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanları tarafından düzenlenen izleme ziyaretleri ile kapsamlı bilgiler alınmaktadır.

 

Projede kızılcık ve kuşburnu lokumlarının yapılması ile yerel-yöresel ürünlerin ticari bir ürüne çevrilerek hem Ovacık ilçesinin tanınırlığının artırılması, hem kırsal kesim insanlarına, üreticilere maddi ve manevi anlamda destek olunması, lokum üretim tesisinde personel istihdam edilerek işsizlik oranının azalmasına katkıda bulunulması, doğal ürünlerin (Kızılcık ve kuşburnu) kullanılarak daha sağlıklı besinler üretilmesi, çeşitli eğitimler ile üreticilerin ve tesise alınacak personelin geliştirilmesi, bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Bütün bunlar ile Ovacık başta olmak üzere Karabük ilimizin ve bölgemizin de kalkınmasına, gelişmesine destek olmak hedeflenmiştir.

 

Mümkün olduğunca analitik olarak planlanmaya çalışılan proje sayesinde, yerel-yöresel bir ürünlerimizden olan kızılcık ve kuşburnunun ticari bir ürüne çevrilerek hem maddi anlamda getiri sağlayacak, hem de yörenin ve yöre ürünlerinin tanıtılmasına katkıda bulunulmaya sağlanacaktır. Bu amaca hizmet etmek maksadıyla lokum fabrikası kurulmuş olup, lokum imalatı için gerekli makine ve teçhizatlar temin edilmiştir. Altyapı eksikliklerinin giderilmesini müteakip üretime başlayarak pazara tanıtılacak olan projenin amacına ulaşması için yararlanıcımız olan Ovacık Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne başarılar diler, süreç boyunca Ajans olarak katkı bulunacağımız Sosyal Projemizin yayılımcı etki göstermesini temenni ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et