24 Mayıs 2016 - 1933 Okunma

2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve Kozcağız Belediyesi tarafından yürütülen TR81/15/YÖRESEL/0066 Referans Numaralı “Salep Durağı Kozcağız” projesi tamamlandı.

Kozcağız’da doğal olarak yetişen salep bitkisinin ticari ürüne dönüştürülmesi ile Kozcağız halkına yeni iş alanları yaratmayı amaçlayan proje kapsamında; Kozcağız halkının salep bitkisini tanıması, ticari değerini öğrenerek sahip olduğu doğal zenginlikten sürdürülebilir gelir elde etmek için salep bitkisini değerlendirmesi ve önümüzdeki yıllarda salep ile ilgili faaliyet gösteren işletme sayısının 5’e ulaşması öngörülmektedir. Projenin ilk amacı Kozcağız ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen salep bitkisi hakkında bilgi kaynaklarının geliştirilmesidir. Salep yetiştiriciliği, salep toplayıcılığı veya salep bitkisinden içecek imalatı gibi faaliyetlere yönelebilmesi için kişilerin salep hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Kozcağız’da yetişen salep ile ilgili bilgi kaynağı oluşturmak amacıyla proje kapsamında salebin faydaları, yetişme koşulları ve kullanım alanları konusunda bir araştırma çalışması yapıldı. Ayrıca araştırma çalışmasının sağladığı verilerden yola çıkılarak Kozcağız’da yetişen salep bitkisinin faydaları ve salepten elde edilen ürünlerin tanıtıldığı Salep Durağı Kozcağız isimli internet sitesi hazırlanarak yayına başladı. Yine bu amaca hizmet edecek şekilde 30.04.2016 ve 01.05.2016 tarihlerinde yerli gurmelerin katılımıyla deneme ve tadım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe halkın katılımın da yoğun olduğu görüldü.

Projenin hedeflerini % 100 oranında gerçekleştirerek çıktılarını realize etmesini ve benzer projelere örnek olmasını temenni ediyoruz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et