03 Ekim 2024 - 1829 Okunma

Temel amacı, sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon konusunda ortak bir dil ve anlayış oluşturmak, bilgi ve farkındalığı artırmak, potansiyel sosyal girişimcileri belirleyerek onların fikir geliştirme süreçlerini tasarlamak ve yürütmek, ayrıca bu girişimcileri mentorluk süreçleriyle destekleyerek girişimlerini hayata geçirmelerini kolaylaştırmak olan “Sosyal Girişimcilik Programı” faaliyet takvimi belirlendi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda İstasyonTEDÜ ve Impact Hub Ankara ile yürütülecek olan çalışma, 16-17 Ekim tarihlerinde çevirm içi olarak düzenlenecek olan ‘’Sosyal Girişimcilikle Tanışma Oturumları’’ ile başlayacak olup 18 Kasım haftasında her ilde fiziki olarak yürütülecek olan ‘’Proje Üretme Atölyeleri’’ ile devam ececektir. Atölye çalışmalarında ön değerlendirme sonucu başarılı bulunan sosyal girişim fikirleri mentorluk desteği ile olgunlaştırılacak ve Aralık 2024'te ‘’Sosyal Girişim Yarışması’’ düzenlenecektir. Yarışmada ilk üç dereceyi elde eden sosyal girişim fikirleri, Türkiye’nin AB müktesebatına uyumuna ve bu müktesebatın uygulanmasına yönelik kapasitesini geliştirmek,  ekonomik ve sosyal uyuma yönelik kapasite oluşturmak amacıyla IPA III dönemi kapsamında kabul edilen ”Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi’’ kapsamında gerçekleştilecek olan ‘’Mali Destek Programı’’başvurularında puan avantajı elde edecektir.

Sosyal Girişimcilikle Tanışma Oturumları İçeriği;

✔Sürdürülebilir kalkınma perspektifinden sosyal girişimcilik, etki girişimciliği ve sosyal inovasyon 

✔Sosyal girişimcilik-tüzel kişilikler ve Türkiye ile Dünya’dan iyi uygulama örnekleri 

✔Sosyal finansman ve pazara erişim

Proje Üretme Atölyeleri İçeriği;

✔Sosyal fayda odaklı PCM

✔Sosyal girişimcilik iş modelleri ve kanvas geliştirme

✔Sürdürülebilir sosyal girişimler için kurumsal-finansal-pazarlama-tasarım odaklı düşünme süreçleri

✔Pitching/hikâye anlatıcılığı

✔Problem/fırsat çerçeveleme

TR81 Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Zonguldak, Karabük ve Bartın’dan hâlihazırda üzerine çalıştığı bir sosyal girişim fikri olan ya da bu bölgede ileride bir sosyal girişimcilik projesi yürütmek isteyen herkes programa başvurabilecektir. Program kapsamında düzenlenecek çevrim içi ve yüz yüze etkinliklerin tamamına aktif katılım şartı aranacaktır.

Programa katılacak sosyal girişimcileri/girişimci adaylarını belirlemeye yönelik yapılacak çevrim içi anket ile başvurular alınacak olup aşağıda bağlantı adresi verilen anket 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59'a kadar erişime açık olacaktır.

Başvuru için tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et