08 Temmuz 2014 - 3107 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının koordine ettiği Siber Güvenlik Çalıştayı 02/07/2014 tarihinde Zonguldak Emirgan Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN’ın başkanlığında, Bülent Ecevit Üniversitesi, ve ilgili kurum kuruluşlar katıldı.

 

Çalıştay, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bilgi İşlem Sorumlusu Sayın Muhammed TEMLİ’nin “Ülkemizde Ve İlimizde Siber Güvenlik” konulu bilgilendirme konuşmasının ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğün yetkililerinin “Siber Zorbalığın Tanımı, Türkiye’deki Farkındalığı ve Siber Zorbalıkla Mücadele” konularını içeren sunumu ile devam etti.

 

Devamında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Hukuk Müşaviri Sayın  Mustafa ASLAN tarafından siber zorbalığın hukuki değerlendirmesi yapılarak katılımcılara bu konuda bir sunum gerçekleştirildi. Siber zorbalığın hukuki değerlendirmesinin ardından, Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sayın Okan ERKAYMAZ tarafından Üniversite bünyesinde yeni kurulan “Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KSGUAM)” faaliyetleri ve “Neden Siber Güvenlik” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 

 Toplantı, Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN’ın siber güvenliğin ilimiz ve ülkemiz açısından önemine, bu konuda yapılması gerekenler ile gerçekleştirilmesi gerekli bilgilendirme toplantıları ve eğitimlere, konu ile ilgili hevesli ve yetenekli gençlerin KSGUAM’a kazandırılması ve ilimiz okullarındaki gençlerin “Siber Zorbalık” konusunda bilinçlendirilmesine vurgu yapmasının ardından tüm katılımcıların “Siber Zorbalık ve Siber Güvenlik” konusundaki düşüncelerinin alınması ile sona erdi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et