31 Ağustos 2014 - 2626 Okunma

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 20-24 Ağustos 2014 tarihlerinde; İsviçre’nin Thun, Interlaken, Zürih ve Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary şehirlerine teknik çalışma ziyareti düzenlendi. Söz konusu teknik çalışma ziyaretine; Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, Devrek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Afitap Bulut ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar katıldı.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na sunularak desteklenen “Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi” projesi kapsamında düzenlenen teknik çalışma ziyaretinin ilk ayağında Almanya’daki çalışmalarını tamamlayan heyet İsviçre’ye geçti. Dünyada turizmin doğduğu yer olarak bilinen ve Alplerin üzerine kurulu ülke olarak adledilen İsviçre’de termal, spa-wellness, aktif yaşlanma ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret eden heyete tesislerde yetkili uzmanlar eşlik etti, bilgilendirmede bulundu.

 

İsviçre’deki temasların son gününde İsviçre Türk Hekimleri ve Sağlık Çalışanları Birliği (İTHSAB) Genel Başkanı Sayın Dr. Cankut Yüksel ile Zürih’te bir araya gelen proje ekibi İsviçre’deki sağlık sektörü, Türk sağlık çalışanlarının konumu, İsviçre’de gerçekleştirilen sağlık kongre ve konferansları hakkında bilgi aldı. Zonguldak’ın sahip olduğu alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilmesindeki en önemli unsurlulardan birinin de sağlık turizmi olduğunu vurgulayan Proje Koordinatörü Doç Dr. Zuhal Kunduracılar, Dr. Cankut Yüksel’i Ekim ayında Zonguldak’ta gerçekleştirilmesi planlanan panele davet etti. Söz konusu alanda heyetin çalışmalarını takdirle karşılayan Yüksel, İsviçre’deki başarılı uygulamalar hakkında bilgi vererek heyetin ilerideki çalışmalarına memnuniyetle katkı sağlayacağını ifade etti.

 

İsviçre’den Çek Cumhuriyeti'nin kaplıcalarıyla ünlü turizm kenti olan Karlovy Vary’e geçen heyet 2 gün boyunca termal ve spa turizmi ile ilgili incelemelerde bulundu. Heyet burda, 1918 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün tedavi için gittiği kent olan Karlovy Vary’nin en büyük termal tesisi olan 'Spa Hotel Thermal'’i ziyaret etti. Tesis müdüründen bilgi alındıktan sonra otelde verilen fizyoterapi, rehabilitasyon, kür, tuz mağarası, ışın tedavisi gibi bir çok uygulama yerinde görüldü. İyi uygulama örneklerinin yerinde incelenerek Zonguldak’ın kendi yapısı ve dinamikleri ile hayata geçirebileceği projeler üzerinde çalışan proje ekibi, yurtdışı teknik çalışma ziyaretini başarılı bir şekilde tamamlayarak yurda dönüş yaptı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et