19 Ağustos 2014 - 2376 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 21. Toplantısı Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 19 Ağustos 2014 Salı günü gerçekleştirildi.

 

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar TETİKER’in başkanlık ettiği toplantıya BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL ve BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mete KAAN NAMAL, Ajans uzmanları Ümran ÖZTÜRK, Burcu MİRANOĞLU ve Elif ACAR, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda OKAY ve proje sorumlusu Erdem KOLTUK, Bartın TSO Genel Sekreteri Mustafa SOYAL, Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat YABAN, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner ARSLAN, BAKİAD Genel Sekreteri Hasan ÖNDER, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Md. Kemal KURTUL, ERİŞGEM Şube Md. Sefer KÖSE, Kdz. Ereğli OSB Müdürü Gürdal DAĞLI, ERİD Genel Sekreteri Mehmet ÖZDEMİR ve KOSGEB Kdz. Ereğli Sinerji Merkezi Uzmanı Kubilay ARSLANGÖRÜR katılım göstermiştir.

 

Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR, açılış konuşmalarında 2. BKİP toplantısına da ev sahipliği yaptıklarını, 2 yıldır aktif katılım gösterdikleri BKİP toplantılarının 21.sine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek katılımları için BKİP üyelerine teşekkür etti.

 

BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, BKİP üyelerine Ajansın güncel faaliyetleri hususunda bilgilendirme yaptığı konuşmalarında mali destek veren bir kurum olarak anılmaktan ziyade Ajansın diğer çalışmaları ile de kamuoyunda söz sahibi olmak istediklerini, bütçe imkânları doğrultusunda her yıl mali ve teknik destek programı ilan edileceğini ve özel sektöre yönelik desteklerin de her yıl devam edeceğini, 2015 yılı çalışma programında öngördükleri faaliyetleri, 2015 yılında Doğrudan Faaliyet Desteği programının ilan edilmeyeceğini, bunun yerine gerekli görülen araştırma ve fizibilite çalışmalarının Ajans tarafından yapılacağını, sağlanan desteklerle firmaların ihraç ürünleri ve yeni ürün üretimine yöneldiklerini ve bunun kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

 

Toplantı, BAKKA uzmanlarından Ümran ÖZTÜRK’ün İhracat Atağı İstişare Toplantısı, İhracat Zirvesi ve ilgili firmalara yönelik saha ziyaretleri kapsamında yapılan görüşmeler ile derlenen İhracat Atağı Değerlendirme Notu kapsamında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri hususunda BKİP üyelerini bilgilendirmeleri ile devam etti. Sorunlar ve çözüm önerileri hususunda BKİP üyelerinin görüş ve önerileri dile getirildi ve hali hazırda bu hususlarda yürütülen ve planlanan faaliyetler ifade edildi.

 

Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda OKAY, soğuk hava deposu, kuru yük deposu ve antrepo sahaları kurulması talebi görüşülürken söz alarak hali hazırda ilde soğuk hava deposu kurulmasına yönelik fizibilite çalışması yaptıklarını ifade etti. BAKKA uzmanları tarafından soğuk hava deposu kurulabilmesi hususunda güdümlü proje desteğinden faydalanılabileceği, BAKKA koordinasyonunda Zonguldak’taki ticaret ve sanayi odalarının katılacağı bir istişare toplantısı düzenlenerek konunun ayrıntıları ile görüşülebileceği ifade edildi.

 

Toplantıda BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, devam eden Ar-Ge ve Yenilik Stratejileri çalışmaları ve 20-21 Ağustos tarihli çalıştaylar hususunda bilgi vererek BKİP üyelerinden söz konusu Ar-Ge ve Yenilik Çalıştaylarına katılmalarını ve üyelerine bilgi vererek duyurmalarını beklediklerini ifade etti.

 

YÖREKS fuarı ve bölgenin yöresel ürünleri ile turizm değerlerinin tanıtımına ilişkin fuar katılımlarının görüşüldüğü toplantıda, alınan verim oranında fuarların araştırılması ve Batı Karadeniz Bölgesinde fuar düzenlenebilmesi hususu gündeme alındı.

 

Görüşmeler esnasında organize olmak, planlanan ve gerçekleştirilen faaliyetlere BKİP olarak katkı ve katılım sağlamak, gerçekleştirilen etkinliklerde etkin tanıtım yapmak vurgulandı.

 

Her ay gerçekleştirilen BKİP toplantılarının daha verimli geçmesi amacıyla 3 ayda bir organize edilmesi ve 22. toplantının Kasım ayında Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Başkanlar düzeyinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılarak toplantı sona erdi. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et