18 Ağustos 2014 - 2119 Okunma

            Zonguldak Valiliğinin koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi tarafından TEPAV’a yaptırılacak olan Zonguldak İli Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Çalışması (Investment Climate Assessment Report for Zonguldak) ile; Zonguldak ilindeki mevcut yatırım ortamı değerlendirilecek, yatırımın önündeki engeller belirlenerek bunlara yönelik çözüm önerileri sunulacaktır.

 

            Çalışmada yatırım ortamı diğer il ve bölgelerle karşılaştırmalı olarak incelenecek ve çalışmanın sonucunda sunulan öneriler sayesinde özel sektörün rekabet gücünü ve verimliliğini arttırmada gerekli olan tedbirler ortaya konulacaktır. Çalışma, yatırımın önündeki engellerin açık bir biçimde belirlenmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bu engellerin ortadan kaldırılması temelinde tutarlı ve bütüncül düzenlemeler yapılması açısından bölgedeki tüm paydaşların işbirliği ve katılımını kapsayacak nitelikte katılımcılık esasına dayanarak hazırlanacaktır.

 

            Söz konusu çalışmada bölge açısından son derece önemli olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük entegre yatırım projelerinden biri olan Filyos Projesine yönelik yatırım ortamıyla ilgili politika önerilerine de yer verilecektir. Filyos Projesi kapsamında, mevcut yatırım ortamına işaret eden, proje temelinde iyileştirmeye yönelik politikalar, yerel ve merkezi düzeyde alınması gereken tedbirler ve öncelikler ortaya koyan bir politika notu da rapor kapsamında yer alacaktır.

 

            Valilik makamında gerçekleşen açılış ve bilgilendirme toplantısına, Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN, BAKKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Onur ÇAĞLAR, Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Sayın Elif ACAR ile TEPAV yetkilileri katılım sağlamıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et