10 Aralık 2014 - 2672 Okunma

 

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılı Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, “Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezi Projesi” imza töreni Bartın Valiliği Kaymakam Hüsnü Bey Toplantı Salonu’nda Bartın Valisi Seyfettin AZİZOĞLU, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR, Bartın Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR,  Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, BAKKA Hukuk Müşaviri Mustafa ASLAN, BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak GÖKSU ÇAĞLI ve Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü  Mete Kaan NAMAL'ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

 

Proje kapsamında, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sınırları içerisine bir Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi binası inşa edilecek ve merkez için gerekli test cihazları, üretim tezgâhları, ilgili yazılımlar ve donanımlar, eğitim araç ve gereçleri ile teçhizatlar temin edilecektir. Merkezin fiziki olarak inşasının yanı sıra inovasyon eko-sisteminin kurumsal, yönetsel ve teknolojiye dayalı altyapısının hazırlanması; üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleştirilmesi için gerekli ortamının yaratılması planlanmaktadır. Merkez, gerçekleştirilecek işlemlere göre pek çok alt birimden oluşacaktır. Test ve Ara Ürün Hazırlama Birimi, Ar-Ge ve İnovasyon Ofisleri, Kuluçka Merkezi Birimi, Teknoloji Transfer ve Bilginin Ticarileştirilmesi Birimi, Tasarım ve Prototip Birimi gibi birimlerin çıktıları doğrudan Ür-Ge, Ar-Ge ve İnovasyon altyapısı ile ilgili hizmetleri verecektir. Bunun yanı sıra, merkezde yapılması planlanan Çok Amaçlı Eğitim Salonu gerekli eğitimlerin verileceği ortamı sunacak; Merkez Yönetim Birimi, Paydaşlar Ofisi, Ar-Ge ve Kuluçka Ofisleri için Ortak Alan, Fuaye ve Sergi Alanı, ağ yapı ilişkilerinin kurulacağı teras gibi birimler de bu hizmetleri destekleyerek işlevlerini sürdüreceklerdir. Merkezin önceliği, orman ürünleri ve mobilya sektöründeki firmaların ürünlerinin test maliyetlerinin düşürülmesi, gerçekleştirilmesinde zorlanılan ‘ileri test hizmetlerini’ verecek donanımların sağlanması ve hizmetlerin verilmesi, tasarım ortamının yaratılması ile bu çalışmaları yürütecek personelin eğitilmesidir. Ayrıca merkezde verilecek mesleki eğitimler ile istihdam alanlarını geliştirilecektir. 

 

Proje ile birlikte yapılması planlanan ve TR81 Düzey 2 Bölgesine hizmet verecek olan Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezi ile bölge ekonomisine katkı sağlanması, bölgenin ekonomik açıdan ulusal ve uluslararası rekabet edebilirlik seviyesinin yükseltilmesi ve diğer bölgeler ile arasındaki sosyo-ekonomik gelişme farkının azaltılması için bölgenin orman ürünlerindeki yüksek potansiyeli ve mobilya sanayiindeki birikimleri değerlendirilerek Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılması hedeflenmektedir.  Merkezin kurulması ile firmaların inovasyon altyapılarını güçlendirecek hizmetlerin sunulması sağlanacak, bölgenin bir ekonomi merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütülmüş olacaktır. Merkezin kurulması ve belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için belirlenen proje süresi 24 aydır. 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et