MENU
T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Güney Mahallesi Zonguldak Yolu Caddesi No:36 67600 Kozlu/ZONGULDAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve kalkınma ajanslarının istişareleri sonucunda 2022 ve 2023 yılları teması olarak “Genç İstihdamı” teması kapsamında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Karabük Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliğiyle her biri 25’er saatten oluşan “İnovasyon Atölyeleri Eğitimleri” kapsamında düzenlenen Python Eğitimi, Nesnelerin İnterneti Eğitimi Arduino / C++ Eğitim programlarından ilki olan Python Eğitimleri tamamlandı.
Gençlerin iş hayatına geçiş sürecine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İnovasyon Atölyeleri Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni gerçekleştirildi.
Törene, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ve öğrenciler katıldı.
ALTUNSU: GENÇ İSTİHDAMI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
Sertifika töreninde konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, tercih ettikleri alanlarda kendilerini yetiştirmeleri ve nitelik kazanmalarına yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Son yıllarda küresel ölçekte yaşanan ekonomik problemler, krizler, savaşlar ve pandeminin genel olarak işsizliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sorun haline getirdiğini vurgulayan Altunsu, “İş gücüne katılım ve ekonomik bağımsızlığın önündeki en önemli nedenlerden biri olan işsizlik gençler ve özellikle de genç kadınlar, eğitim seviyesi düşük, iş tecrübesi olmayan, içinde yaşadığı emek piyasasının giderek daralan taleplerini karşılayacak becerilere sahip olmayan gençler için hızla artan bir sorun haline gelmektedir. İş tecrübesinin yetersizliği, iş bırakma konusundaki esneklikleri, yüksek maaş beklentileri, iş piyasasının ihtiyaç duyduğu alandaki eğitim ve beceri eksiklikleri gibi hususlar gençleri yetişkinler karşısında özellikle de ekonomik sıkıntıların olduğu zamanlarda daha kırılgan yapmaktadır. Üstesinden gelebilmenin en iyi yolu ise eğitim ve çağımız ile uyumlu olarak, geleceğin mesleklerinin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip olmak. Nitekim 11. Kalkınma Planı’nda gençlerin istihdamı konusu önemle ele alınmış ve “gençlerin güçlü yaşam becerilerine, insani ve millî değerlere sahip olarak yetişmelerinin, iktisadi ve sosyal hayata ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarının sağlanması” ve “toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulması ile başta kadın ve gençler olmak üzere özel politika gerektiren grupların istihdamının artırılması” amaçlanmıştır.
Kalkınma Ajansı olarak biz de program kapsamında bölgemizde; gençlerde yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma bilincinin oluşturulması, geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması, becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi ve üretim süreçlerine aktif katılımının sağlanması gibi önceliklerde faaliyetler ve projeler gerçekleştiriyoruz.
2022 ve 2023 yılları arasında toplam 6’sı proje desteği 55 program yürüterek yılsonu hedefimiz olan 1561 istihdam katkısının 663’ünü sağlamış durumdayız. Karabük ilimizde de başta Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz olmak üzere paydaşlarımızla şimdiye kadar 27 program ve 3 proje gerçekleştirmiş durumdayız” dedi.
Konuşmaların ardından eğitime katılım sağlayan öğrencilere sertifikaları, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından verildi.