02 Ekim 2014 - 4034 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Makine İmalat Sektörü Analiz Çalışması" raporu tamamlandı.

 

Makine İmalat Sektörü Analiz Çalışması, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kdz. Ereğli Şubesi Başkanlığı tarafından Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde faaliyette bulunan makine imalatçıları ile makine parça ve aksamı üreticilerinin değerlendirilmesi amacıyla hazırlandı.

 

BAKKA tarafından Zonguldak bölgesinde öncelikli sektörlerden birisi olarak Makine sektörünü belirlemesi ile Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde makine ve talaşlı imalat sektörün ciddi bir alt yapının bulunması çalışmaların çıkış noktası oldu. BAKKA'nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun görülen sektörel analiz çalışması Zonguldak Valimiz Sayın Ali KABAN tarafından da yakından takip edildi.

 

Ülkemiz açısından da çok kritik öneme sahip olan Makine İmalat Sektöründe bölgemizdeki tüm Makine ve Talaşlı İmalat Sektöründe faaliyette bulunan firmaların analizine yönelik yapılan çalışma ile, bölge makine imalat sektörünün hak ettiği noktaya taşınması, sektör temsilcilerinin yer alacağı bir ortak merkez oluşturulması, Makine İmalat Sektörüne yönelik bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması, firmalarımızın mevcut ürün ve hizmet standartlarının yükseltilmesi, üretim ve yönetim verimliliğinin arttırılması, büyük ölçekli firmalarla ve Bülent Ecevit Üniversitesi ile sektörel işbirliğinin geliştirilmesi, bölgemizdeki ihracat rakamlarının yükseltilmesi, firmalarımızın kurumsal alt yapılarının güçlendirilmesi,  başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız olmak üzere devletimizin ithal edilen ürünlere yönelik millileştirme politikaları çerçevesinde makine alımlarını bölgemizden yapabileceğine dikkat çekilmesi hedeflendi.

 

Sektörel araştırma faaliyetleri kapsamında hazırlanan http://eramakport.com/ isimli web portalı aracılığıyla gerek proje çalışmaları gerekse makine sektör temsilcilerinin bilgileri ve sektörel gelişmeleri kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

Makine İmalat Sektörü Analiz Çalışması Raporu’na erişim için lütfen tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et