26 Ocak 2015 - 2660 Okunma

Kalkınma Bakanlığının faydalanıcısı olduğu ve toplam 5 milyon Euro bütçeli “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi” ile “Türkiye’de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesi”nin tanıtım toplantısı 21 Ocak 2015 tarihinde Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ’ın da katılımı ile Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

 

OECD Global İlişkiler Direktör Yardımcısı Sn. Anthony OSULLIVAN, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Sn. Martin RAİSER, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Sn. Emine DÖĞER ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Sn. Bela SZOMBATI’nin açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet YILMAZ kalkınma sürecine tüm bölgeleri dahil etmeyi hedeflediklerini belirterek, söz konusu iki projenin bölgelerin rekabet avantajlarını ön plana çıkararak yatırım yapılmasını sağlamayı amaçladığını ifade etmiştir.

 

BAKKA Genel Sekreteri Sn. Faruk TEZEL ve dört birim başkanının katılım sağladığı açılış programı kapsamında; bölgesel düzeyde iş ve yatırım ortamının analiz edilmesini hedefleyen “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirilmesi Projesi” ve bölgelerin sektörel rekabet edebilirlik politikalarının iyileştirilmesi amacıyla koordinasyon ve veri üretimine yönelik çalışmalar yapılmasını öngören Türkiye’de “Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesi” takvimi ve iş planı ile yapılması düşünülen faaliyetler katılımcılara aktarılmıştır. Ayrıca 22-23 Ocak 2015 tarihinde Dünya Bankası koordinasyonunda yürütülen Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi kapsamında uygulanacak anketlerle ilgili 26 Ajanstan proje koordinatörlerinin katılımıyla atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmalarına BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA katılım sağlamıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et