09 Ocak 2015 - 3006 Okunma

2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Karabük Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından sunulan, insan yasam kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan “Engelsiz Yaşam Köyü” isimli proje tamamlandı. Proje kapsamında Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Yazıköy’de engelli ve ihtiyaç sahibi bireyler için kullanıma uygun 4 adet “Engelsiz Ev” inşaatı yapıldı. Böylece projemizin genel amacı olan başta Karabük olmak üzere bölgemizde ailesi yanında yoksulluk/yoksunluk düzeyinde bakımı sürdürülen ağır özürlülerin yaşam standartlarında kalitenin yükseltilerek tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği, alt yapının oluşturulabilmesi amacıyla yatılı hizmet de verecek yapısal kompleks inşa edilmiş oldu. 21.11.2014 tarihinde Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılan açılışta, kurum yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, inşaatı tamamlanan mevcut 4 adet Engelsiz Ev’den birinin idari bina olarak kullanılacağı ve talep olması durumunda diğer üç binadan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yararlanabileceği ve bu husustaki gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığı bilgisi verildi. Ayrıca projede de belirtildiği üzere, ihtiyaç sahibi dezavantajlı kesimin Engelsiz Evlerden yararlanmaya başladığı andan itibaren, projede de belirtilen eğitimsel faaliyetler de sistematik bir şekilde gerçekleştirilecek.

 

Ajansımız tarafından desteklenen 4 adet Engelsiz Ev’in dışında, diğer iştirakçiler ve hayırseverler tarafından projeye dahil edilen idari bina, çevre düzenlemesinin geliştirilmesi ve daha gelişmiş altyapı yatırımlarına devam edilecek. Böylelikle birkaç yıl içinde bölge, engellilerin engellerini ortandan kaldıran bir Engelsiz Yaşam Kampüsü haline gelecektir. Sadece proje kapsamında 4 adet Yaşam Evi, 1.000 m² rekreasyon alanı, 50 adet bitki dikimi, 50 metre altyapı uzunluğu, 100 metre yol bakımı ve 50 metre içme suyu hattı bölgeye kazandırılmıştır. Proje kapsamında bölgeye yapılan yatırım 1.138.710,80 TL’yi bulmuştur.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak projemize katkı sağlayan ve emeği geçen bütün personellerimize, yararlanıcımıza ve destekçilerimize teşekkür eder, hayata geçirilen bu önemli yapının atıl kalmayıp, en yüksek verimle hizmet vermesini, bu kapsamda proje başarılarının devamını temenni ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et