12 Aralık 2014 - 2817 Okunma

2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Safranbolu İlçe Halk Kütüphanesi tarafından yürütülen “Okusun da Büyüsün!” isimli projemiz tamamlanarak raporlama sürecine geçti. Proje kapsamında özellikle çocuklara yönelik eğitimler, konferanslar ve diğer etkinliklerin gerçekleştirilmesi, bölgede özellikle yetişkinler tarafından büyük beğeni topladı.

 

Proje kapsamında Safranbolu Halk Kütüphanesi’nde yüksek nitelikli okul öncesi çocuk bölümü hizmetlerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak çocuklara özel bir bölüm açıldı. Bu bölüme çocukların ilgisini çekecek demirbaşlar, oyuncaklar, kitaplar alındı ve bölümün duvarları çocuklarının ilgisini çekecek şekilde boyandı. Kütüphane girişinde mevcut durumda oldukça dik olan engelli rampası yenilenerek ve birkaç yeni düzenlemeyle kütüphanenin engelliler için rahat ulaşılabilecek bir yapı olması sağlandı. Proje öncesi hazırlıklar ve altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulama faaliyetlerine geçildi. Bu kapsamda düzenlenen açılış organizasyonunda proje kapsamında yapılması öngörülen faaliyetler anlatılarak bölge insanının desteği alındı.

 

Bir sonraki adım başta yetiştirme yurdu, anaokulları, kreşler olmak üzere proje kapsamında bilgi vermek, destek ve güven kazanmak, kütüphanenin öğrenerek eğlenme için sıklıkla gidilecek yer olarak görülmesine ve çocukların güven içinde problem çözme becerilerine yönelik toplantılar ve tartışmalar düzenlenebilmesi konusunda teşvik amacıyla dezavantajlı gruplar ve aile ziyaretleri yapıldı. Dezavantajlı grup temsilcileri ve ailelerin de mutlulukla destek oldukları faaliyetler kapsamında ebeveynlik becerileri, ana okuluna hazırlama vb. konular ve ilgi duyulan çeşitli alanlarda bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik, konularında uzman konuşmacılar eğitim ve konferans vermek üzere İlçe Halk Kütüphanesi’ne davet edildiler. Böylece 300 öğrenci ve 500 veli nihai faydalanıcılar olarak projeden destek aldılar.

 

Projenin sürdürülebilirliği kapsamında Safranbolu İlçe Halk Kütüphanelerinin çocuklara ve dezavantajlı kesime desteği devam edecektir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yatırım yapmaya yönelik etkinliklere katkı bulunmaktan mutluluk duyar, bu kapsamda fikir ve emek üreten bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et