30 Aralık 2014 - 3390 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 30 Aralık 2014 Salı günü Zonguldak Dedeman Otel’de organize ettiği 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı ve I. İnovasyon Ödülleri Ödül Töreni hava muhalefetine rağmen yoğun katılım ile gerçekleştirilmiştir. Toplantıya BAKKA Yönetim Kurulu üyesi Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit DURDUBAŞ, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hasan YILDIRIM, Kalkınma Kurulu Başkanı Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, BAKKA Kalkınma Kurulu üyeleri, I. İnovasyon Ödülleri başvuru sahipleri ve basın temsilcileri katılım göstermiştir.

 

Saygı duruşu ve İSTİKLAL Marşının okunmasının ardından Kalkınma Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet CEYLAN, AK Parti Bartın Milletvekili Sayın Yılmaz TUNÇ ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Özcan ULUPINAR’ın telgrafları okunmuştur.

 

Toplantıda açılış konuşmalarını BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN gerçekleştirmiştir. Katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmalarında TEZEL, kuruluşlunun 5. Yılını tamamlamakta olan BAKKA’nın yenilenen yüzüne ve logosuna atıfta bulunmuş, BAKKA’nın bölgenin mevcut değer ve ekonomik etkinliğini yükselterek bölgeyi geleceğe taşıyacak faaliyetleri sürdüreceklerini vurgulamış, Kalkınma Kurulu toplantılarının Ajansın faaliyetleri ve Yönetim Kurulunda alınan kararlar açısından yol gösterici olduğunu ve Kalkınma Kurullarının Ajansların danışma organı olduğunu ifade etmiştir. Toplantıda 2015-2025 Batı Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planının lansmanının yapılacağını ve bölgede ilk kez düzenlenen İnovasyon Ödülleri proje yarışmasının ödüllerinin verileceğini duyurarak tüm başvuru sahiplerini ve ödül almaya hak kazananları tebrik etmiştir.

 

Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan KAPLAN da Nisan ayında Gaziantep’te gerçekleştirilen 2. Kalkınma Ajansları Konferansında Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve 25 Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Başkanları ile toplantı yaptıklarını ve Sayın Bakanımızın Kalkınma Kurullarının daha etkin bir yapılanma sürecine girmesi yönündeki çalışmalar hakkında bilgi verdiğini vurgulamış, yapılacak çalışmaların neticelenmesi öncesinde mevcut durumda Kalkınma Kurulu olarak nasıl daha etkin rol alınabileceğinin düşünülmesi ve çalışmalara aktif katılım sağlanmasının önemli olduğunu ifade etmiştir.

 

Açılış konuşmalarının ardından 5 yıllık süre zarfında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının gerçekleştirdiği faaliyetleri derleyen tanıtım filmi gösterilmiş, gösterimi takiben BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA 2014 yılı faaliyetleri hususunda kurulu bilgilendiren sunumunu gerçekleştirmiştir.

 

Toplantı Kalkınma Ajansları arasında ilk kez BAKKA tarafından Japonya-Kitahyushu City ile imzalanan Mutabakat Zaptı gelişim süreci ve içeriği hususunda BAKKA Uzmanı Burcu MİRANOĞLU AKBULUT’un sunumları ile devam etmiştir.

 

Ar-Ge ve İnovasyon alanında farkındalık yaratmak amacıyla BAKKA tarafından hazırlatılan tanıtım filminin gösterimi ve ardından 2015-2025 Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı’nın lansmanı BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Verilen aranın ardından toplamda 36 başvuru alınan I. İnovasyon Ödülleri Ödül Törenine geçilmiştir. Törende “Kamuda İnovasyon” kategorisinde ödül alan aşağıda listelenen proje sahiplerine ödüllerini BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan KAPLAN takdim etmiştir.

 

S.NO

BAŞVURU SAHİBİ

BAŞVURUNUN ADI                     

YETKİLİ KİŞİLER

1

Karabük Üniversitesi

Web Destekli Yabancı Dil Eğitimi

Prof. Dr. Burhanettin UYSAL Prof. Dr. İbrahim KADI

2

Bartın İl Özel İdaresi

Gecemizi Ve Geleceğimizi Aydınlatmak İçin Güneş

İbrahim KAYIŞ

3

Karabük İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

Harita Tabanlı Proje Takip Sistemi

Hüseyin ZAFER

 

“Hizmet İnovasyonu” kategorisinde ödül alan aşağıda listelenen proje sahiplerine ödüllerini, BAKKA Yönetim Kurulu üyesi ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR takdim etmiştir.

 

S.NO

BAŞVURU SAHİBİ

BAŞVURUNUN ADI

YETKİLİ KİŞİLER

1

Balaban Tekstil, Mak. Nak. Kimya, Gıda, İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Bitkisel Atık Yağ Geri Dönüşümü

Tevfik BALABAN                                                         

2

Batuta Turizm İnşaat Ticaret Limited şti.

Elekronik Rehberli Mini Gezi Aracı Sisteminin Geliştirilmesi

Mehmet Baki DUVAN

3

Bemosa Elektronik Fotoğraf Reklam Yayın Ltd. Şti.

360SAFRANBOLU Online Tanıtım Sistemi
www.360safranbolu.com

Cemil BELDER

 

“Toplumsal İnovasyon” kategorisinde ödül alan aşağıda listelenen proje sahiplerine ödüllerini, BAKKA Yönetim Kurulu üyesi ve Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit DURDUBAŞ takdim etmiştir.

 

S.NO

BAŞVURU SAHİBİ

BAŞVURUNUN ADI

YETKİLİ KİŞİLER

1

Mehmet Faruk Papila

Papila-2 Pratik Biyogaz

Mehmet Faruk PAPİLA

2

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği

Abdulsetter BAYRAM

3

Kdz. Ereğli Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi

Profesyonel Web Programcısı

Adnan DÖNER

 

“Ürün İnovasyonu” kategorisinde ödül alan aşağıda listelenen proje sahiplerine ödüllerini, BAKKA Yönetim Kurulu üyesi ve Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hasan YILDIRIM takdim etmiştir.

 

S.NO

BAŞVURU SAHİBİ

BAŞVURUNUN ADI

YETKİLİ KİŞİLER

1

M.F.A. İş Güvenliği Medikal Tekstil İmalat Tic. San. Ltd.Şti.

Bio-Medikal Maske

Murat UZUN

Fatih FURTUN

2

Çanakçılar Seramik San. Tic. A.Ş.

Kendini Temizleyen Doğa Dostu Pisuarlar

Dr. Nazım KUNDURACI

3

Cilas Kauçuk Sanayi İhracat İthalat Ticaret A.Ş.

2000 mm Boyunda Titreşim Sönümleyici Kauçuk Takoz Üretimine Yönelik 1600 Tonluk Kauçuk Vulkanizasyon Presi İmalatı

 Ertan CİVAK

 Efkan YARDIM

 

Dünya Engelliler Haftası (3 Aralık) münasebetiyle açılan Toplumsal İnovasyon Özel Kategorisinde ödül alan aşağıda listelenen proje sahiplerine ödüllerini, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin UYSAL takdim etmiştir.

 

S.NO

BAŞVURU SAHİBİ

BAŞVURUNUN ADI

YETKİLİ KİŞİLER

1

Türkiye Özel Eğitim Vakfı

Ritimlerdeki Ahenk Engelli Çocuklar Müzik Grubu

Gülsüm BENİÇ

2

Bartın Üniversitesi

Bartın İli Engelli Bilgi Merkezi

Prof. Dr. Ramazan KAPLAN

Yrd.Doç.Dr.Sait CEYHAN

3

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

Engelsiz Yaşam Köyü

Durmuş Ali DALDALLI

 

Ödül töreninde Jüri Özel Ödülünü BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, “Siber Güvenlik” projeleri ile “BEUN Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi” adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ALTIN ve Ydr. Doç. Dr. Okan ERKAYMAZ’a takdim etmiştir.

 

Törende ayrıca 2 adet mansiyon ödülü BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı Üyesi ve Bartın Aktif İşadamları Derneği Başkanı Birol DİKYURT, “Gaz Türbinleri İçin Yenilikçi Kaplama Teknolojileri Kullanılarak Yeni Tip Termal Bariyer Kaplama (TBC) Malzemelerinin Geliştirilmesi” projeleri ile “Bartın Üniversitesi” adına Yrd. Doç. Dr. Abdullah Cahit KARAOĞLANLI’ya ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı Üyesi ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat ÇARŞANBALI, “Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü (KDÇE) - Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi” projeleri ile “Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü” adına Prof. Dr. İbrahim KADI’ya takdim etmiştir.  

 

Ödül alan tüm proje sahipleri ödül takdimini takiben ödül almaya hak kazanan projelerini katılımcılara tanıtmışlardır.

 

Ödül Töreninin ardından kapanış konuşmalarında BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan KAPLAN Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının önemine, ödül alan proje sahiplerinin proje tanıtımları aşamasında attıkları adımların nasıl da birbirini tetiklediğine, bölgemizden yükselen küçük bir kıvılcımın dünya ölçeğinde etki gösterdiğine vurgu yapmış; proje bazlı çalışmalar ile gerek üniversiteler gerekse sanayi odaları olarak proje fikirlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etmiştir. Bir sonraki toplantının Bartın ilinde 9 Nisan 2015 tarihinde olacağını açıklayan KAPLAN, proje ödüllerinin tasarlanmasından toplantının düzenlenmesine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ermiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et