28 Ocak 2015 - 2430 Okunma

 

Zonguldak'ın en rekabetçi ve öncelikli sektörlerinden biri olan ve aynı zamanda imalat sanayi içinde son derece büyük öneme sahip makine ve parçaları sanayinin, il düzeydeki kapasitesinin ve istihdam düzeyinin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 

20 Ocak 2015 tarihinde, enerji sektörüne yönelik teşviklerden daha fazla yararlanmak ve ulusal çaptaki enerji projelerinden daha fazla pay almak amacıyla; Zonguldak YDO Koordinatörü Onur ÇAĞLAR, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim SEZER ve Ereğli ve Alaplı’nın önde gelen makine imalatı sektörü temsilcileri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yrd. Sn. Safa USLU makamında ziyaret edilmiştir.

 

Toplantıda, makine ve makine yan sanayi sektöründe rekabet gücü yüksek, hem ulusal hem de uluslararası projelerde başarılı iş bitirişlere imza atmış yerli firmalarımızın, Enerji Bakanlığı’nın firma veri tabanına kaydedilmesi talep edilmiştir. Ayrıca hedef gösterilecek ulusal projelerde bölge firmalarımızın da yer almak istediği vurgulanmıştır.

 

Enerji Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantı sonrasında TPIC Başkanı Sn. Mithat CANSIZ makamında ziyaret edilmiştir. Toplantıda ağırlıklı olarak son dönemde gündemde olan sondaj sektöründe ülkemiz yerli sanayinin teşvik edilmesi ve bu teşviklerden ilimiz makine imalatçılarının da yararlanması suretiyle sondaj sektöründen pay alınmak istendiği TPIC Başkanına aktarılmıştır. TPAO ile TPIC’ın talep etmesi halinde ilimiz makine imalatçılarının yerli sondaj kulelerinin imal edilmesine talip oldukları iletilmiştir.

 

Son derece faydalı geçen toplantılar sonrasında görüşülen başlıklarda çalışmalara ivedilikle başlanması ve süreç hakkında Bakanlığa düzenli olarak bilgi aktarılması konularında mutabık kalınmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et